Program

Tradicionalni posvet o poklicni, procesni in požarni varnost

Posvet je namenjen predvsem strokovni javnosti, vodilnim in vodstvenim delavcem ter vsem, ki delajo na področjih vodenja in promocije varnosti, socialnih in ekonomskih vplivov varnosti in zdravja pri delu, medicine dela, promocije zdravja, načrtovanja delovnih in proizvodnih procesov ter procesne varnosti, varstva okolja in požarne varnosti. Namen posveta je omogočiti stalno strokovno usposabljanje strokovnih delavcev in izmenjavo znanj, predstaviti trenutne razmere, najnovejših spoznanj, dobre prakse in opozarjanja na nova in nastajajoča tveganja, ki lahko pripomorejo k oblikovanju prihodnje varnostne politike.

Razen vabljenih predavanj so zaželeni prispevki z različnih vidikov, predvsem zagotavljanju predhodnega varstva in zdravja pri poklicnem delu, vplivu ob delu pridobljene varnostne kulture zdravega in varnega bivanja, procesne, požarne in okoljske varnosti ter predstavitvi dobre prakse s teh področij. Vsebina prispevka naj omogoča razvoj znanja in kompetentnosti za izvajanje strokovnih nalog, prenos dobrih praks ter izboljšanje kakovosti storitev na področju varnega in zdravega dela. Avtorje prosimo, da nam najkasneje do 03. julijem 2020 pošljejo naslov in kratek povzetek, podrobnejša navodila so na http://www.posvet-otv.si/navodila-avtorjem/.

Z vsebinsko široko paleto prispevkov želimo zagotoviti pestrost in povezovanje znanj različnih strok. Namen prvega obvestila je tudi spomniti zainteresirano javnost, da si pravočasno zagotovi sredstva in čas za udeležbo na posvetu.

Podrobnejše informacije o posvetu najdete na spletni strani www.posvet-otv.si.

Sredi julija 2020 bo predvidoma pripravljen program posveta in konec avgusta 2020 obvestilo o kreditnih točkah za avtorje in udeležence posveta na osnovi Pravilnika o stalnem strokovnem usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu, Ur. l. RS, 78/19.

Z vašo udeležbo boste pomembno pripomogli k boljši prepoznavnosti splošnega pomena in kulture zagotavljanja varnega, zdravega, prijetnega in uspešnega delovnega ter življenjskega okolja.

Varno in zdravo!

Ravnik, 23. 04. 2020

 

(Skupno 1.537 obiskov, današnjih obiskov 1)